Založ si blog

Referendum? Robia si z nás bláznov!

Už o pár dní, konkrétne 18.9.2010 sa uskutoční referendum strany SAS, v ktorom občania vyjadria svoj názor k témam ako: poslanecká imunita a jej zrušenie, zrušenie koncesionárskych poplatkov,  internetové voľby do Európskeho parlamentu a do NR SR, zníženie počtu poslancov v parlamente na 100, upravenie tlačového zákona, atď.

Na prvý pohľad si každý povie „No tak konečne ukážeme tým politikom!“ Nezmysel. Človek je tvor, ktorý si nešpiní do vlastného hniezda a veľmi nerád sa lúči s výhodami a  nadštandardom. Ako sa hovorí, „Na dobre sa ľahko zvyká“ a dvojnásobne to platí u politikov. Je takmer isté, že si svoj nadštandard nenechajú zobrať a, že väčšina bude proti zrušeniu imunity, proti zúženiu poslancov v parlamente na 100 atď. Dostávame sa teda k otázke, načo sa vyhodí 6,6 milióna eur? Slovensko sa má tak úžasne, že si môže dovoliť takto spláchnuť do záchoda toľko peňazí?! Prečo tie peniaze radšej vláda nevyčlenila pre ľudí, ktorých postihli povodne? Je milión spôsobov ako sa dali tieto peniaze využiť omnoho účelnejšie a lepšie. Sám som zvedavý akú účasť tento kabaret bude mať. Navyše už sa objavujú aj veľkohubé bilboardy strany SAS, ktoré „motivujú“ občanov k tomu, aby prišli k volebným urnám. Nezmyselné a klamlivé vety ako „Zoberte poslancom imunitu!“ alebo „Na zrušení koncesionárskych poplatkov ušetríte až 55eur!“ sú naozaj len úbohym výkrikom do tmy, ktorým sa strana SAS snaží nahnať aspoň nejakú tú účasť. Pred nedávnom sa jeden člen strany SAS vyjadril, že referendum berú naozaj veľmi vážne a, že sa na ňho pripravujú poctivo. Keď som toto počul, tak mi skoro uši odpadli. Pýtam sa, ako môže strana SAS brať toto referendum vážne, keď zabudla nominovať svojho člena do komisie? Veď je to nonsens, aby strana, ktorá referendum sama vyhlási, nakoniec nenominovala svojho člena do komisie. A dôvod? „Prešvihli sme termín.“ Naozaj krásna ukážka neschopnosti celej SAS.

Dokedy si z nás bude ešte táto strana robiť bláznov a smiať sa nám do tváre so slovami „Neboj sa občan, nakoniec to aj tak zaplatíš ty :))).“ Napadá má jedna veta, ktorou sa ešte pred voľbami riadila celá momentálna vládna koalícia. „Chcete, aby dlhy tohto štátu splácali aj vaše deti?“ Je mi do smiechu, keď toto čítam, pretože pri momentálnom hospodárení našej láskavej vlády si kladiem otázku: „Budem si vôbec môcť dovoliť mať deti?“, „Podarí sa mi uživiť rodinu?“ Aj toto referendum len dokazuje, že táto vláda nechce šetriť, no zároveň ani pomôcť ľudom.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2019x
Priemerná čítanosť článkov: 2019x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy